Мени
Кошничка
Искористете бесплатна испорака за сите нарачки над 1500ден. и тежина до 5кг.

Услови за купување

Со користењето на сајтот MAKSTORE.MK  вие се согласувате со Условите за користење и Политиката за заштита на лични податоци.


Условите за купување се организирани на следниот начин:

- Прелистување и прегледување на производите

- Право на купување преку MAKSTORE.MK

- Начин на нарачување на производ

- Плаќање на производот

- Испорака на производот

- Замена или враќање на производот

- Преодни и завршни одредби


1. ПРЕЛИСТУВАЊЕ И ПРЕГЛЕДУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДИТЕ

Сите производи на MAKSTORE.MK се категоризирани според видот и типот на производот за полесно прелистување и пронаоѓање на истите, и за секој зависно од видот на производот се истакнати опции за избор (пр.боја, големина) кои корисникот потребно е доколку ги има да ги избере соодветните кои ги сака пред да премине на страницата за наплата. До производите може да се пристапи преку веб страната www.makstore.mk во соодветната категорија или со користење на пребарувачот на врвот на веб страната во кој е потребно да се внесе називот на производот кој се бара.


Сите производи се изразени со вклучен ДДВ од 18% и кај секој производ покрај описот на производот се дадени и информации за трошокот на испорака. За нарачките кои надминуваат износ од 1500ден а вкупната тежина на нарачката е под 5кг следува бесплатна испорака, додека пак за сите останати нарачки доставната служба со која MAKSTORE.MK има склучено договор за соработка наплаќа за услугата според ценовникот кој е истакнат кај производот во секцијата ИСПОРАКА.


2. ПРАВО НА КУПУВАЊЕ ПРЕКУ MAKSTORE.MK

Право на нарачка и купување на производите на MAKSTORE.MK имаат сите лица со наполнети 18 години. 


3. НАЧИН НА НАРАЧУВАЊЕ НА ПРОИЗВОД

Крајните корисници на RUNNERS можат да направат нарачка на производ преку веб страната www.makstore.mk со кликање на копчето “Во кошничка“ или “Купи сега“ при што ќе биде пренасочен кон сраницата за наплата каде е потребно да ги остави следните податоци: Име и Презиме, емаил адреса, адреса за наплата, адреса за испорака (може да биде иста како и адресата за наплата), телефонски број, град, регион, држава.


Овие податоци се зачувуваат со цел да се подготви нарачката и да се испрати на наведената адреса.


На страницата за наплата крајниот корисник има можност пред да ја направи нарачката да се регистрира со свој профил при што ќе може да управува со претходните нарачки и ќе има увид во нарачките и промената на нивниот статус до комплетирање, или пак да направи нарачка како Посетител, при што неговите податоци ќе бидат искористени за реализација на направената нарачка но корисникот нема да биде во можност да ги следи промените на нарачката ниту да управува со сопоствен профил.


Покрај тоа крајниот корисник може да направи нарачка и преку телефон при што исто така потребно е да ги даде горенаведените податоци за да се процесира нарачката.


Крајниот корисник по сопствено убедување може да направи нарачка и да ги достави потребните податоци за нарачка преку трети страни, односно социјални мрежи ( пр. Facebook, Instagram) или мобилни апликации (пр. Viber, WhatsApp, Messanger) со праќање на порака на официјалните профили на MAKSTORE.MK. 


При праќањето на податоци до RUNNERS преку трети страни крајниот корисник е свесен дека неговите податоци се достапни и на третите страни и на други провајдери со кои тие соработуваат и MAKSTORE.MK не сноси никаква одговорност во однос на начинот на чување, складирање и/или управување со овие податоци.


Официјални профили на MAKSTORE.MK:

Facebook фан страница https://facebook.com/makstoremk

Instagram фан страница https://instagram.com/makstoremk

Messanger директен линк https://m.me/makstoremk

Viber +389 78 255 255

WhatsApp +389 78 255 255


4. Плаќање на производот

При нарачка на производ од MAKSTORE.MK можете да изберете од трите понудени начини на плаќање и тоа (А) Плаќање со платежна картичка преку Casys (cPay.com.mk) терминалот, (Б) Плаќање во готовина преку доставната служба со која MAKSTORE.MK има склучено договор за соработка и (В) Плаќање преку општа уплатница во банка или преку е-банкарски налог.


Начините на плаќање се детално објаснети во секцијата Начин на плаќање


5. Испорака на производот

Испораката на направената нарачка се врши преку доставната служба со која RUNNERS има склучено договор за деловна соработка. Времето на испорака  варира од 2 до 5 дена во зависност од бројот на пратки и распоредот на доставувачите, и истото го одредува доставната служба. Времето на испорака може да биде и подолго во зависност од достапноста на населеното место каде треба да се испорача нарачката, општествените околности или евентуални ограничувања на движење. Терминот за испорака го одредува доставната служба и за тоа го известува купувачот телефонски или со смс порака. MAKSTORE.MK ги дава на користење за потребите на успешна достава вашите податоци како Име и презиме, телефон и адреса за испорака. Управувањето со вашите податоци е детално објаснето во секцијата Политика за заштита на лични податоци.


6. ЗАМЕНА ИЛИ ВРАЌАЊЕ НА ПРОИЗВОДОТ

Доколку производот кој го нарачал крајниот корисник при прием на нарачката не одговара на нарачаниот производ, или забележи оштетување или отстапување од прикажаното истиот може да побара да му биде заменет со ист соодветен производ, или со друг производ од понудата на MAKSTORE.MK во вредност на платениот износ за прво-нарачаниот производ. Доколку купувачот побара замена со производ со поголема вредност од вредноста на првиот производ кој го има нарачано, должен е да ја доплати разликата за новиот производ.


Трошокот за испорака на замената на производот паѓа на товар на купувачот. Правото на купувачот да побара замена за производ поради грешка или оштетување на производот е во рок од 30 дена од денот на нарачката. По овој период од 30 дена ова право веќе не важи и барањето за замена нема да биде реализирано.


При замена на производ, купувачот потребно е да го достави првиот добиен производ во оригинално пакување и некористен или во спротивност замената нема да биде реализирана. Во прилог со производот купувачот потребно е да достави и документ издаден од доставната служба која има склучено договор за соработка со MAKSTORE.MK и која го доставила првиот производ кој е предмет на замена.


Купувачот има право и да побара рефундирање на износот кој го има платено за производот доколку не сака да изврши замена со друг производ од MAKSTORE.MK. Во тој случај потребно е да го достави производот во исправна и некористена состојба (онаков каков што го добил од доставната служба) и во оригиналното пакување.


Доколку производот не е во оригиналнот пакување и на него се забележливи очигледни траги дека истиот е извалкан или користен одреден период за истиот нема да биде одобрено рефундирање и ќе му биде вратен на купувачот.


7. ПРЕОДНИ И ЗАВРШНИ ОДРЕДБИ

За сите останати работи кои не се наведени во условите за купување се применуваат и важат соодветните законските прописи на Република Северна Македонија кои ја регулираат соодветната област.

Нашиот сајт користи колачиња (cookies). Со продолжување на користење на сајтот или кликнување на “Во ред” се согласувате со користењето на колачињата и тоа: неопходни колачиња, претпочитани, статистички, маркетиншки, колачиња за перформанси и функционалност и колачиња од социјални медиуми. Некои од овие колачиња се поставени од надворешни провајдери (трети страни). ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА