Мени
Кошничка
Искористете бесплатна испорака за сите нарачки над 1500ден. и тежина до 5кг.

Информации за плаќање

Makstore.mk (МТ ПРОМЕТ-1 ДООЕЛ) ви овозможува да плаќате безбедно и сигурно на следниве начини:

  • Со картички на Visa, MasterCard и Maestro издадена од било која од банките во Република Северна Македонија. При процесирање на трансакцијата се користи CaSys International картичниот систем за безготовинско плаќање кој е апсолутно безбеден и сигурен.
  • Во готово при достава на нарачката
  • Вирмански со плаќање со општа уплатница во банка или со интернет банкарство.


Плаќање со платежна картичка (дебитна или кредитна)

При плаќањето за вашиот избран производ со платежна картичка, одкако ќе ја потврдите нарачката системот ќе ве префрли на страницата на CaSys International (cpay.com.mk)  каде безбедно ги внесувате податоците од истата, односно Име и презиме , бројот на платежната картичка, датумот до кога важи платежната картичка и CVV кодот кој се наоѓа на задната страна на картичката.

Одкако ќе ги пополните податоците, потврдете ја нарачката и почекајте 10-15 секунди за трансакцијата да биде потврдена.
Системот по процесирањето на трансакцијата автоматски ќе ве врати назад со потврда дали е успешно процесирано плаќањето.
При целиот процес на плаќање вие директно кореспондирате со картичниот процесор и вашите податоци не се видливи за нашите вработени и истите не се зачувуваат на Makstore.mk се со цел да ја задржиме вашата доверливост и приватност, и да ве заштитиме.
Препорачуваме плаќањето со платежна картичка да го вршите од уред кој е во ваша сопственост и да избегнувате јавни инернет мрежи, интернет кафеа и туѓи уреди при реализацијата на нарачката.

Повеќе за начинот на споделување на вашите лични податоци со трети лица прочитајте во нашата Политика за заштита на лични податоци.Плаќање во готово при достава на производот

Оваа опција за плаќање ви овозможува нарачаниот производ да го платите во моментот кога истиот ќе пристигне на дадената адреса која сте ја навеле за испорака. Ова плаќање се врши на доставното лице од доставната служба која ја врши испораката за MAKSTORE.MK. При подигањето на нарачката од достнасвното лице и плаќањето на производот, доставувачот е должен да ви издаде потврда дека е извршена достава на производот.

Повеќе за начинот на споделување на вашите лични податоци со трети лица прочитајте во нашата Политика за заштита на лични податоци.


Вирманско плаќање со општа уплатница или електронско банкарство

Со вирманското плаќање на вашата email адреса ќе ви биде испратена профактура со сите потребни податоци за плаќање на производот кој сте го избрале, вклучително бројот на нарачката и жиро сметката на која треба да ја извршите уплатата. Со овие податоци треба да ја пополните општата уплатница  и истата можете да ја реализирате во најблиската банка или пошта до вас, или преку вашиот профил за интернет банкарство кој ви е доделен од вашата банка.
Откако ќе биде потврдена трансакцијата од наша страна производот ќе ви биде испратен на адресата која ја имате внесено во системот заедно со конечната фактура за извршената уплата.

Уплатницата треба да ги содржи следните информации:

Цел на дознака: Нарачка број: (го внесувате бројот од профактурата пратена на вашиот email) на Makstore.mk
Налогопримач: МТ ПРОМЕТ-1 ДООЕЛ
Банка:  НЛБ ТУТУНСКА БАНКА 
Жиро сметка: 210-0566211701-65